Επίσκεψη στην Βουλή των Αντιπροσώπων

Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ´ Πάφος - 7 Φεβρουαρίου 2019 

VOULI 2Στα πλαίσια του προγράμματος Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαθητές της πρώτης και δευτέρας λυκείου του Σχολείου μας μαζί με την συνοδεία της καθηγήτριας κ/ας Ελένης Κούτα, επισκέφθηκαν την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Εκεί ,  αφού κάθησαν στις θέσεις των βουλευτών , παρακολούθησαν μια σύντομη ομιλία για την κριτική σκέψη η οποία ‘’πρέπει να διακατέχει κάθε βουλευτή αλλά και πολίτη’’. Ακολούθησε μια αναδρομή στην ιστορία της Βουλής των Αντιπροσώπων και η πληροφόρηση για τον θεσμό και τα καθήκοντα της. Στη συνέχεια, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ενα debate για μια  φαινομενική έγκριση νόμου, φαίρνοντάς τους σε μια πρώτη επαφή με την συγκεκριμένη διαδικασία.  Έπειτα, στο βήμα στάθηκε ο κ/ος Παναγιώτης Δημητρίου, πρώην ευρωβουλευτής, ο οποίος μίλησε για την Ευρωπαϊκή Ένωση του χθές και του σήμερα, για τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και, κλείνοντας, για της επικείμενες  ευροεκλογές.

Οι μαθητές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους μετά το τέλος της επίσκεψης. «Ήμουν πολύ τυχερή που είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Βουλή των αντιπροσώπων στην Λευκωσία. Γνώρισα για τον θεσμό της Ευρωπαϊκής ένωσης και για το πως λειτουργεί» (Ειρήνη Σαββίδου,  Α01)

«Έμαθα πολλά για την σημασία της κριτικής σκέψης στην κοινωνία μας, κάτι που θεωρώ πως είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε όλοι ως ενεργοί πολίτες!» ( Αθηνά Δρουσιώτη, Β02)

«Η εμπειρία αυτή για εμένα χαρακτηρίζεται ως μοναδική και αξέχαστη επειδή ενημερώθηκα για τα νομοθετικά όργανα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και το μέλλον μου.» (Αλύσσα Ταλιότου, Α’23)

«Η επίσκεψη στη Βουλή ήταν ανεπανάληπτη. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω εναν αξιόλογο πρώην ευρωβουλευτή της Κύπρου» (Έλις Μπάσεβα, Β’31)

«Νιώθω πολύ τυχερή γι'αυτή την εμπειρία που μου προσφέρθηκε, εμαθα πολλές πληροφορίες σχετικά με την ΕΕ και την διεθνές πολιτική» (Ερμίνα Καλογήρου, Β02)

«Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Βουλή αλλα και το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο» (Εριέττα Ρούσου, Α’31)

VOULI 1 VOULI 3

Σύνταξη: Αντώνης Θεμιστοκλέους  Α01     


ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ #EPambassadorSchool

VISIT TO THE EUROPEAN PARLIAMENT IN CYPRUS - PART 1

VISIT TO THE EUROPEAN PARLIAMENT IN CYPRUS - PART 2

Ομάδα μαθητών με τη συνοδεία της Ανώτερης Πρέσβειρα-εκπαιδευτικό του προγράμματος «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»
του Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου, κα Ελένης Κούτα, επισκέφθηκε το Δημήτρειο Δημοτικό Σχολείο με σκοπό την πληροφόρηση για την ΕΕ και των θεσμών της, φέρνοντας τους μαθητές του δημοτικού σε μια πρώτη γνωριμία με αυτή. Μέσω συζήτησης και διαδραστικών παιχνιδιών (που ετοίμασαν οι δόκιμοι μαθητές του σχολείου μας), οι μαθητές του δημοτικού διασκέδασαν και απόκτησαν ευχάριστες εμπειρίες και θετικές γνώσεις.

Επίσκεψη στο Δημήτρειο Δημοτικό Σχολείο/Θέμα: Ενεργός Πολίτης
Ομάδα μαθητών με τη συνοδεία της Ανώτερης Πρέσβειρα-εκπαιδευτικότου προγράμματος «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» του Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου, κα Ελένης Κούτα, επισκέφθηκε το Δημήτρειο Δημοτικό Σχολείο με σκοπό την πληροφόρηση για την ΕΕ και των θεσμών της, φέρνοντας τους μαθητές του δημοτικού σε μια πρώτη γνωριμία με αυτή. Μέσω συζήτησης και διαδραστικών παιχνιδιών (που ετοίμασαν οι δόκιμοι μαθητές του σχολείου μας), οι μαθητές του δημοτικού διασκέδασαν και απόκτησαν ευχάριστες εμπειρίες και θετικές γνώσεις.

#EPambassadorSchool