• sxoleio1
  • parelasi2022b
  • brazil2022
  • sxoleio4
  • sxoleio5
  • panellinioi1

Αφορά μαθητές που είναι στρατεύσιμοι με την 2024 ΕΣΣΟ

1. Ενημερώνουμε τους μαθητές που είναι στρατεύσιμοι με την 2024 ΕΣΣΟ (γεννηθέντες το έτος 2006 και παλαιότερων ετών) ότι έχει τεθεί σε λειτουργία στην Ηλεκτρονική Πύλη της Δημοκρατίας "gov.cy" η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των επιλογικών τους στοιχείων.

2. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα τίθεται σε λειτουργία από τις 15 Απριλίου (ώρα 12:00) μέχρι τις 02 Μαΐου 2024 (ώρα 24:00) και παρέχει τη δυνατότητα στους στρατεύσιμους να υποβάλλουν με ταχύτητα, ασφάλεια και χωρίς φυσική παρουσία όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθεί η μοριοδότηση, η επιλογή σε όπλα και σώματα καθώς και η τοποθέτησή τους στις Μονάδες. Η καταχώρηση των στοιχείων είναι υποχρεωτική.

Προς υποβοήθηση των στρατευσίμων, η διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσουν είναι η εξής:

https://www.gov.cy --> Δικαιοσύνη, Ασφάλεια και Άμυνα --> Στράτευση --> e-κατάταξη

3. Τα σημειώματα πρόσκλησης της 2024 ΕΣΣΟ θα αποστέλλονται αυτοματοποιημένα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), την οποία οι στρατεύσιμοι θα έχουν δηλώσει κατά τη διαδικασία ταυτοποίησής τους σε αυτήν.

4. Προς αποφυγή ταλαιπωρίας των στρατευσίμων, παρακαλούμε όπως η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορεί να γίνει μόνο με δικό τους λογαριασμό και δεν μπορεί να γίνει με λογαριασμό του γονέα ή τρίτου. Εφόσον δεν διαθέτουν λογαριασμό στο "Gov.cy", θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν, χωρίς να απαιτείται ταυτοποίηση, παρά μόνο μέσω e-mail εντός 15 λεπτών. Αφού ταυτοποιηθεί προχωρά σε login στο e-κατάταξη όπου γίνεται μερικώς έλεγχος με την εισαγωγή αριθμού δελτίου ταυτότητας (ΑΔΤ) και ημερομηνίας γέννησης.

5. Οι στρατεύσιμοι μπορούν να επισκέπτονται τη διεύθυνση http://army.gov.cy --> Στρατολογία --> Κατάταξη 2024 ΕΣΣΟ σχετικά με τυχόν απορίες για την κατάταξη, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κλπ.